Over mij

Ik ben Durk Houtsma, 29 jaar oud en woon in Zwijndrecht, Nederland. Voor mijn beroep ben ik vrachtwagenchauffeur en rij in Nederland, maar ook buitenland naar veelal Duitsland en België, maar andere bestemmingen zoals Frankrijk, Denemarken en Zwitserland komen ook regelmatig voorbij. Daarnaast ben ik voor het werk al in Zweden, Noorwegen, Oostenrijk, Hongarije, Spanje en Engeland geweest.

Reizen is voor mij een ware hobby, al sinds jaren. De laatste jaren heeft het reizen zich steeds verder ontwikkeld. Voorheen begon ik met korte tripjes per trein, meestal met een Interrail reispas. Toen ik 16 jaar was, ging ik alleen naar Duitsland, België en Luxemburg met Interrail, en sindsdien ging het steeds verder weg. Sinds 2015 neem ik ook steeds vaker de auto, omdat je qua reizen mobieler bent. Vaak voorafgegaan met trein of vliegtuig, maar ook vanuit Nederland ben ik al op verdere reizen per auto geweest.

Mijn eerste verre reis was in 2015 naar Albanië toe. Per trein naar Skopje, Macedonië in 3 dagen, en vanaf Belgrado de nachttrein naar Athena, waarbij ik uitstapte in Skopje en per huurauto naar Albanië ging. Dat was voor mij een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Zoveel armoede, maar zoveel liefde, zo’n mooi land. Ik viel als een blok voor Albanië, en kom er nog steeds zeer graag. In 2016 ben ik per trein naar Bar in Montenegro gereisd, en vanaf daar per bus naar Dürres, Albanië om een huurauto te huren voor een paar dagen, om daarna per ferry naar Italië voor een rondreis per trein te gaan, en via Zwitserland en Duitsland weer huiswaarts te keren. In 2017 ging het per boot en trein met een BritRail Pass naar Engeland en Schotland maar werd er ook een reis naar Albanië gemaakt per vliegtuig vanaf Amsterdam naar Tirana en terug, en kocht ik mijn eigen koopwoning in Zwijndrecht. Het jaar 2018 ging het eveneens naar Albanië, maar werd er ook een interrailreis naar Polen. Het jaar 2019 stond in het teken van de roadtrip die al lange tijd hoog op mijn verlanglijstje stond: Canada! Er werd voor 6 weken een reis gepland. Een huurauto in Toronto halen, inleveren in Vancouver en per trein terug naar Toronto, en onderweg zien waar we gingen stranden qua motels en hotels.

Het jaar 2020 bood helaas weinig, vanwege de Corona crisis die uitbrak, en 2021 ging ik op 2 reizen naar Hongarije en Albanië. Voor 2022 staat er weer veel leuks gepland, dus hou daarvoor mijn website in de gaten.

 

Op deze website zal ik blogposts schrijven met reisverhalen, maar ik zal je ook meenemen in de voorbereidingen die ik onderneem. Hierin is niks gesponsord door merken of aanbieders, met elke “promotie” op mijn blog verdien ik verder niks. Ik wil ten alle tijden eerlijk zijn, en laat de informatie dus niet beïnvloeden voor eventuele samenwerkingen.