Albanië 2021

In oktober 2021 ben ik op vakantie geweest naar het prachtige Albanië. Ditmaal vrij laat in het jaar, mede vanwege andere vakanties, wat mij de gelegenheid gaf om het land eens in een andere periode van het jaar te bezoeken.

Omdat ik deze periode veel heb gezien, veel heb gedaan, zal ik mijn posts opdelen in meerdere stukken, zodat het leesbaar blijft voor eenieder, en je per dag iets kan lezen.

Hier vertel ik jullie hoe ik mijn reis tot stand heb gebracht, eventuele dingen om rekening mee te houden, en dan op volgende pagina’s komen de reisverslagen.

 

De reisvoorbereiding

Om naar Albanië te gaan, ben ik gaan zoeken naar vluchten. Ik kwam uit op WizzAir van Eindhoven Airport naar Tirana Airport in Albanië. De vluchten gingen toendertijd op maandag, woensdag en vrijdag, ’s ochtends vroeg rond 6 uur uit Albanië, en dan rond 10 uur vanuit Eindhoven. Halverwege mijn trip ging het winterschema van kracht en die kreeg een aantal wijzigingen. De terugvlucht ging hierdoor niet meer ’s ochtends, maar pas in de middag. Dat bood mij meer opties, en dus was dit geen probleem voor mij.

 

De heenreis was dus ’s ochtends om 10:05 uit Eindhoven Airport, en zelf vind ik het fijn om niet krapaan op het vliegveld te komen. Dat betekent voor mij minstens 2u voor vertrek, want Albanië is geen Schengenland dus door de controles. Met de trein zou dat precies lukken zolang er geen vertragingen zouden zijn, dus ik koos voor de relaxte weg: slapen in Eindhoven!

Voor een mooi prijsje werd het Student Hotel naast Eindhoven station geboekt, inclusief ontbijt – die pas om 07u was – voor 55 euro. 07u ontbijt en half 8 ongeveer de snelbus naar het vliegveld ging prima, de bus was maar 2 minuten lopen. Om die reden had ik dus mijn spullen al meegenomen toen ik naar het ontbijt ging, want ik zat op verdieping 24.

 

Ik heb – zoals ik elke keer doe – een auto gehuurd bij Auto Rental Albania, te bezoeken via ara.al. Niet te duur, een goede service, en goede wagens.

Qua hotels heb ik weinig vooraf geboekt, omdat ik niet steeds wist waar ik ging uitkomen. Dat was dus dagelijks kijken waar ik een beetje heen wilde, en dan ging ik via booking.com een leuk hotel zoeken in die omgeving.

Klik Hierrrr voor het verslag van reisdag 1 (of eigenlijk 2, maar we tellen 24 oktober naar Eindhoven niet mee), 25 oktober 2021.

Wil je alleen foto’s kijken, en niet hele verhalen lezen? Dan moet je even op onderstaande afbeelding klikken en kom je gelijk in het foto-album terecht.

Divjakë National Park