Roadtrip 2022 - Balkan-landen

20 September – Lake Bohinj – Postojna

Op 20 september werd alweer vertrokken vanaf de camping aan het Bohinj meer. De bestemming zou Postojna worden, zodat ik daar de grotten ook kon bezoeken.
Er werd rond 8 uur van de kampeerplaats vertrokken met de auto via een stop bij de bakker en daarna uitchecken bij de receptie. Ik wilde namelijk om 9 uur in Bohinjska Bistrica zijn om bij de Avtovlak te kijken voordat die ging vertrekken naar Most na Soci. Zelf ging ik niet mee met de Avtovlak, deze bleek reeds vol te zijn, dus werd na een foto vertrokken via de weg door het gebergte heen. De trein is daar merkbaar sneller.

Omdat de Micro-SD kaart van de GoPro gecrasht was, moest ik naar een winkel voor nieuwe te halen. Had gehoopt dat het in Bohinjska Bistrica wel ging lukken, maar ook dat was valse hoop. Wel even inkoop gedaan bij de supermarkt. De weg werd dus verder vervolgd, en uiteindelijk belandden we in Tolmin. Een telefoonwinkel heeft deze Micro-SD kaarten wel, dus werd er daar een nieuwe gehaald en kon de weg weer verder vervolgd worden. Helaas had ik pas bij de tweede winkel waar ik kwam prijs. De eerste had alleen nog een 4GB Micro-SD, de tweede had ook nog 64GB kaarten liggen.
De route liep terug via Most na Soci richting Postojna, via een prachtige route door het gebergte.

Onderweg werd nog even gestopt, en bleek het tijdslot van 15:00 de grotten in nog beschikbaar te zijn. Online heb je een kleine korting, maar het betalen liep wat scheef dus werd gewoon naar de kassa vertrokken. Geparkeerd en het was nog een eind lopen. Volgens de borden was P3 vol, maar daar was reeds weer genoeg plaats maar de borden waren niet weggehaald. Helaas, niks aan te doen. Bij de kassa kreeg ik nog een kleine korting, omdat ik vroeg of het mogelijk was om ook alleen met het treintje mee te gaan, en niet de circa 2 kilometer wandeling door de grotten. Gezien de grotten erg ongelijkvloers zijn, en er ook klimmen en dalen bij zitten was dit niet geschikt voor mij. Het was mogelijk en voor €2,50 korting kreeg ik een “invalidenkaart”. Dit staat nergens aangegeven dat die optie er is. Alleen met het treintje mee duurt circa 30 minuten, de normale tour duurt 90 minuten.

Naderhand ben ik nog heel even naar een winkelcentrum geweest in Postojna, om uiteindelijk terug via de grotten de berg op te rijden naar Camping Pivka Jama voor de nacht een plekje te vinden. Het was inmiddels ook alweer later op de middag, dus dat was een mooie tijd om te stoppen dacht ik zo. Het was een prachtige camping met uitmuntende voorzieningen. Zo kon er zelfs gratis gekookt worden op keramische kookplaten om bosbranden te voorkomen met open vuur. Ook goed sanitair, maar wasmachine en droger waren ook aanwezig. Het was een heel rustige camping midden in het bos, waar we denk ik met 15 voertuigen hebben gestaan. Einde toeristenseizoen was goed merkbaar.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.