Roadtrip 2022 - Balkan-landen

19 September – Lake Bohinj

De ochtend begon “vroeg”, de wekker stond op 06:30 zodat ik 08:00 de kabelbaan de berg naar Skiresort Vögel op kon nemen. Maar toen ik naar buiten keek, was het heel erg mistig, dus heb me weer omgedraaid en ben 07:30 weer wakker geworden.
Het was de eerste nacht in een daktent slapen, en überhaupt de eerste nacht in een echte tent slapen en kamperen. Maar het beviel mij wel. Even wennen, want geen verwarming en dergelijke. De nachten werden in het dal bij het meer ook koud, dus dat werd de dekens die ik had allemaal gebruiken.

De wekker ging dus uiteindelijk om 07:30, en nadat ik goed en wel wakker was en de tent uitkwam was het 08:00. Nog steeds mistig! Dus even de benen strekken en aan de wandel. Ook moest er bij de bakker brood voor het ontbijt gehaald worden maar ook even langs het toiletgebouw die naast de bakker zit dus dat kon mooi in 1 loop.

Terug bij de tent werd er gelijk een grote mok warme chocolademelk klaargemaakt, dus het kookstelletje uit de auto, gasbus erbij en warm water koken. Mengen met poeder, en daarna was het tijd voor ontbijt. Na het ontbijt was het alweer een stuk later en de zon kwam inmiddels ook kijken. De mist trok alweer weg, dus na het ontbijt vond ik het hoog tijd om richting de kabelbaan te lopen. 600 Meter lopen, maar wel een verdomd steile klim.. Auto pakken was lastig, omdat ik dan alles moest inpakken én mn plek op de camping kwijt spelen. Geen optie dus.

De rij bij de kassa was redelijk, maar binnen 5 minuten was ik aan de beurt. De gondel van 10 uur wachtte op de laatste mensen bij de kassa, dus snel naar de gondel en we gingen vrijwel gelijk omhoog. Wat een uitzichten! Één woord: WAUW. Meer dan 1500 meter hoogte, beneden zag je de camping, en je keek een heel eind tussen en over de bergen heen door. Heb een bankje gezocht en ben gaan zitten. Was ik eerlijk gezegd wel even aan toe, zeker na die steile klim omhoog eerder. Puur genieten met de zon erbij.

Na een uur nam ik de kabelbaan weer naar beneden, en werd er even geluncht bij de auto. Om 12:50 nam ik de rondvaartboot naar Ribcev Laz, en daar een uurtje rondgekeken en kleine inkopen gedaan bij de buurtwinkel, namen we de boot weer terug naar de camping. Plan was om nog te gaan kajakken, maar uiteindelijk niet meer aan toe gekomen. Later(in Montenegro) bleek dat dit ook niet zou gaan, want mijn opblaasbare kajak was lek.. Had kunnen huren natuurlijk,  maar ik ben gaan zitten en genieten.

’s Avonds bij het restaurant op de camping gegeten, en later met een Nederlands echtpaar zitten praten over mijn reis, hun reis en kennis uitgewisseld. De nacht werd koud, dus met alle dekens werd weer de tent opgezocht voor een nachtrust.. De volgende dag gingen we weer verder. Plan was om richting Postojna te gaan. Nog niks uitgepland, alleen globaal de route dus dat zou weer een belevenis gaan worden.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.