Roadtrip 2022 - Balkan-landen

Etappe 1 van de roadtrip van 2022

Goedemiddag!

In dit verslag zal ik deel 1 van de roadtrip uitwerken. Een hele ervaring met veel nieuwe dingen die ik heb geleerd en meegemaakt.
Ik heb al eerder aangegeven dat ik met een daktent ging reizen, en dat is dus eindelijk werkelijkheid geworden. En het beviel eigenlijk best goed..

Zaterdagochtend 17 september vertrok ik omstreeks 7 uur richting Limburg. In Beek (Limburg) nog even wat boodschappen gedaan, en toen de daktent gehaald bij Daktentvakantie, onderdeel van Kefpro. Ik wist wat ik gehuurd had, maar wist niet wat ik kon verwachten. Om half 10 kwam ik in Beek aan, en was aan de vroege kant. Afspraak was 10 uur, dus was in ieder geval mooi op tijd. Was iemand voor mij die de daktent kwam inleveren, dus moest toch even wachten.

Om iets na 10 uur begonnen we met het monteren en de resterende uitleg die benodigd was. Tegen 11 uur was het klaar, en kon rond 11:15 vertrekken. De daktent ter plekke ook uit- en ingeklapt zodat ik de werking zou weten. Zie de foto onder de Relive-video zoals hij ingeklapt op het dak ligt. Uiteindelijk vind je verderop nog een foto dat hij uitgeklapt staat.

Vanuit Beek ben ik in 1 keer doorgereden naar vriend Jan-Hein in het Oostenrijkse Thalgau. Een rit van ruim 8 uur, dus dat was lekker doorrijden. Maximaal 130 km/h en vrijwel geen files gehad, dus klagen mag ik zeker niet! Om 19:05 kwam ik bij Landgasthof Betenmacher aan, waar  ik Jan Hein zou treffen en we konden gaan eten.

In onderstaande Relive-video zie je mijn route en de foto’s.

Voor de daktent zet ik ze even hieronder:

Zondag zou ik met Jan Hein even gaan toeren en wat dingen bekijken, maar het weer was veel te slecht. Alleen maar regen, dus werd uiteindelijk eerder vertrokken als gepland. Ik zou eigenlijk maandags pas weg, maar het werd zondagmiddag. De reis ging gelijk door naar Slovenië, alwaar ik op Camp Bohinj aan het Meer van Bohinj eindigde. Daar werd de daktent ook opgezet, zoals die hierboven te zien is.

Uiteindelijk heb ik met Jan Hein door de regen gereisd, en even het transportmuseum in Mondsee bezocht. Dit museum gaat over de vroegere Lokalbahn, en hebben ze naast 2 stoomloks die er reden, ook 2 rijtuigen staan waaronder 1 het salonrijtuig is.

 

Na de  rit van circa 3u15 van Thalgau naar Bohinj, kwam ik rond 16:45 bij de camping aan. De camping had gelukkig nog plek, waarschijnlijk ook omdat half Slovenië weer naar huis ging. Er stond tussen de 15 en 20 kilometer file richting de snelweg, met grotendeels Slovenen die een weekend aan het Lake Bohinj of Lake Bled zijn geweest.

 

Nadat ik een plekje had gevonden op de camping, en de auto recht had gezet met de oprijblokken, kon ik de daktent uitklappen en opbouwen. Daarna was ik gaan eten en nog even genieten van het mooie weer.

Verslagen van later volgen zeker nog een keer! Wie mij live wil volgen van mijn reis, kan beter op Relive of op Polarsteps kijken. Hieronder een kaartje van mijn Polarsteps trip. Zou zeker even op Polarsteps kijken voor meer details. Om bij de trip te komen, klik je linksboven op Roadtrip Balkan en kan je de hele tijdlijn bekijken van zover ik het nu ingevuld heb.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.