Reisverslagen

Dag 2 van het lange weekend weg, de Weerribben!

Alweer de tweede dag!

De vrijdag stond in het teken van het vertrek uit Utrecht en de reis naar het nationaal park de Weerribben. Iets waar ik zeker naar uitkeek, mede omdat ik dit gebied al kende van het kajakken. Nu ging het plan dus even anders, want er zou ook een dag gefietst gaan worden.

Om 8 uur de wekker (eigenlijk nog te vroeg, want de donderdags ging ik pas tegen half 1 slapen vanwege het concert). Eerst even douchen en uitgebreid ontbijten. We blijven tenslotte Nederlanders 😉  Daarna uitchecken, spullen in de auto en eerst de tank maar weer vol gooien en op naar Overijssel voor 2 dagen!

Rond half 12 kwam ik aan in de Weerribben bij het dorpje / buurtschap Kalenberg, alwaar ik bij een hotel-restaurant-boot/fietsverhuur , Het Rietershuijs, een e-bike had gehuurd. De fietstocht kon dus beginnen!

Eerst ging het van Kalenberg richting het Kanaal Steenwijk – Ossenzijl, zodat ik rond 13u in Ossenzijl zou zijn voor de lunch. Onderweg konden we diverse keren stoppen om van de serene rust te genieten, en alleen tsjilpende vogels en kwakende kikkers in de wijde omgeving te horen zijn. Echt genieten!

Klik hier om het fragment Serene rust Weerribben te bekijken en beluisteren

De Weerribben

Uiteindelijk belandde ik dus in Ossenzijl, waar ik ben gaan lunchen bij De Drie Musketiers. Een heerlijk plekje, terras aan de Ossenzijlersloot en zicht op het scheepvaartverkeer langs de brug. Zeker een aanrader!

Na de lunch weer vertrokken, nu parallel aan de Kalenbergergracht via het Waterkeringpad richting Kalenberg gefietst. Kalenberg was nog niet het einde, we gingen nog even door naar het buurtschap Nederland, en via Wetering weer teruggekeerd naar Kalenberg. Totaal bijna 29km gefietst, maar gezien de vele stops en de lunchpauze was het niet een heel hoog tempo, maar ik was er dan ook om te genieten 😉

Na terugkomst in Kalenberg gelijk even bij het restaurant op het terras een plekje gezocht, en begonnen met een appelsap, een watertje en een stuk appelgebak. Dat had ik wel verdiend 😉

Uiteindelijk door naar Steenwijkerwold voor wat nieuw drinken bij de lokale buurtspar, en daarna naar het hotel gereden bij De Bult. Ik wilde eigenlijk naar Hotel Huis ten Wolde, maar deze is dit jaar gesloten om opvang van Oekraïners te kunnen verwezenlijken. Daarom zit ik nu in Fletcher hotel De Eese. Ook geen straf, midden in de bossen. Balkondeur open, en zit al uren te genieten van het vele getsjip van de vogels hier in de bossen. Even heerlijk tot rust komen dus!

Na een uurtje op het balkon ben ik naar het restaurant gewandeld, en heerlijk zitten dineren. Nu op de kamer met de laptop op schoot op het balkon, maar de laptop gaat zo weer weg en gaan we nog even nagenieten van een mooie dag.

In de onderstaande galerij vind je nog wat foto’s met eventueel bijschriften met informatie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.