Reisverslagen

Dag 1 van het lange weekend

Goedenavond vrienden!

Vandaag begon het lange weekend! Een druk weekend, maar wat heb ik er zin in! Even bijtanken en tot rust komen. Woensdagavond redelijk bijtijds naar huis van het werk, we klagen dus niet!

Vanochtend de wekker pas om 8 uur, om half 9 kwam ik m’n bed uit dus moest een beetje haasten. Douchen, spullen bijelkaar zoeken (had ik woensdagavond ook kunnen doen maarja) en vertrekken.
Eerst nog even bij moeder uit de schuur mijn kajak halen, en een kort gesprekje en weer door. Op naar Rhijnauwen!

Om 10:30 zou ik een belangrijk telefoontje krijgen, dat werd 10:45 en ik zat 10:20 in de auto dus dat was mooi gepland.

Aangekomen in Rhijnauwen even de kanosteiger bekeken. Dit was een lage drijvende steiger, dus in principe perfect want de steiger past zich aan de waterstand op de Kromme Rijn aan.

De kajak van het dak, op de kar en naar de steiger, kar terug in de auto, reddingsvest aan, waterschoenen aan, en de waterdichte hoesjes voor autosleutel en telefoon erbij en we zijn gereed.
Bij de steiger de kajak in het water en proberen in te stappen.. Shit, mijn heup wil niet. Maar opgeven doe ik niet gauw. Dus wat andere opties bekijken.
Helaas ligt de steiger hier lager dan de kajak, dus ‘erin glijden’ met de peddeltechniek ging hem niet worden..
Even nadenken. Ik had gehoord dat er een andere steiger in Utrecht was, maar eigenlijk is dat een schuin aflopende wal. Dan kan je via het water instappen, dus was een goed alternatief.

Dus de kajak weer op het dak, reddingsvest uit en op naar Utrecht. Om 11:50 stonden we ter plaatse. Er was net een zeer luidruchtige schoolklas bij de kajakverhuur te water gegaan, dus even gewacht tot die voorbij waren.

Kajak in het water, instappen, en peddelen maar! Inmiddels was het 12:20, en had om 14:00 gepland bij het hotel van vandaag, omdat ik later weer in de stad moest zijn.

Een kort tochtje, vooral wat technieken proberen op te frissen, en 13:20 weer het water uit.
Spullen weer opbergen, kajak weer op het dak en op naar het hotel. Het was 13:45 toen ik aankwam, dus nog even snel een lunch genomen in het restaurant en 14:40 ingecheckt.

Naar het hotel

Wat een mooi hotel, mooi aan het water, 3 torens en grotendeels zicht op het water.
Voor de geïnteresseerden, kijk eens bij Hotel Mitland! Restaurant is ook een aanrader.

Op naar de stad

Om 15:30 weer het hotel uit, en via TIER een deelscooter in Utrecht gehuurd voor de rit naar het Vredenburg. Hier de scooter op een erkende parkeerplaats achtergelaten, en even Hoog Catherijne in. Het was nog wat te vroeg om al te dineren, dus na de boodschapjes ging het nog naar een café voor een drankje.

Om 17:10 stapte ik WakuWaku binnen. Een restaurant waar ik veel over gehoord had, en ook gelezen, maar nog nooit geweest was. Daar moest verandering in komen, dus vorige week al een tafeltje gereserveerd, want overal las ik dat ze veelal vol zaten!

WakuWaku is een restaurant die 100% veganistisch is, en dus ‘plant based’ gerechten serveert. Hier was ik niet echt mee bekend. Vegetarisch kende ik wel, maar Veganistisch is nog een stapje verder.
Iets wat ik dus moest proberen!

De gastvrijheid bij binnenkomst was enorm. Snel een plekje, of je een drankje wilde en gelijk de kaart of nog even wachten.
Toen de kaart geserveerd werd, kwam er ook uitleg bij waarvoor het restaurant staat, hoe de gerechten bereid worden en de mogelijkheden zijn om gerechten aan te passen.

Ik koos niet voor het voorgestelde driegangenmenu, maar stelde zelf een driegangenmenu samen. De gerechten zijn niet groot, en ik als grote eter had er de buik vol van. De prijs is ook erg keurig, zeker niet duur maar eerder goedkoop, en dat voor wat je krijgt!
Als je dus in de buurt bent, ik zou het zeker eens proberen! En ik ben geen vegetariër of veganist, dus dat was geen invloed!

Op naar Perla Batalla in TivoliVredenburg

Om 19:10 liep ik aan de overkant het TivoliVredenburg in, waar ik vanavond een concert heb van Perla Batalla.
Perla Batalla was voor vele jaren een vast bandlid van wijlen Leonard Cohen, en doet nu onder de naam ‘House of Cohen’ een groot tournee, en is daarvoor ook 2 dagen in Nederland te zien.
Leonard Cohen had ik al 2 keer live mogen zien, éénmaal met mijn moeder in 2012 in het Amsterdamse Olympisch Stadion. Alweer 10 jaar terug..
In 2013 keerde Leonard Cohen terug naar Nederland voor een nieuwe afscheidstournee, ditmaal in de ZiggoDome. Daar was ik gelukkig ook bij. Leonard Cohen overleed in 2016 op 82 jarige leeftijd. Een icoon in de muziekwereld verliet ons, met prachtige folklore achterlatend. Het nummer Hallelujah is misschien de bekendste, en misschien al meer dan 1000 keer gecoverd.

Deze donderdag dus het concert van Perla Batalla bijgewoond. Perla Batalla maakte het echt prachtig met verhaallijn, en ook niet teveel tegelijk vertellen. Dat maakte de voorstelling erg dragelijk. Perla Batalla speelde alle hits van Leonard Cohen, en kon overal wel iets over vertellen. Zo vertelde zij dat ze in de jaren 80 wilde stoppen met de muziek omdat het maar niet wilde slagen, en een dag later door Leonard Cohen zijn management gebeld was of zij op auditie wilde komen, en niet wetende wie het was gewoon JA geroepen. Alle mogelijke bandjes gekocht en plat gedraaid, en met weinig kennis in de auditie terecht gekomen. Nog voor de auditie moest zij al bij Leonard Cohen komen en het was gelijk een band, waardoor ze jaren lang een vast gezicht werd bij Leonard Cohen. Dat maakte het toch wel prachtig dat zij nu een mooi eerbetoon kon opbrengen voor Leonard Cohen, iemand die voor de hele wereld een status had en nog steeds heeft.
De afsluiter was Hallelujah, een nummer die iedereen wel kent en wereldwijd bekend is en in meerdere talen gecoverd is. Een prachtig einde!

Tenslotte weer terug naar het hotel, maar er was geen elektrische deelscooter vlakbij beschikbaar. Of nouja, die was er wel maar de accu was leeg. Dan maar een e-bike gepakt, en terug richting het hotel, op een kleine 200 meter er vandaan een plek waar ze neergezet mogen worden. Wel een voordeel met andere steden, hier in Utrecht mogen ze alleen op de “parkeerzones” neergezet worden wat via GPS gaat. Ernaast neerzetten kan dus niet, tenzij je de huur dus laat doorlopen.

In het hotel nog even afgesloten met een drankje, en nu in de kamer dit verhaal getypt en dan is het alweer bedtijd!
Morgen komt er vast wel weer een verhaal, maar dat is vanuit de Weerribben.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.