Albanië 2021

Albanië 2021 – Reisdag 6 ~ Divjakë Karavasta National Park

Deze dag werd er vanuit het hotel direct het strand opgereden, en zo uiteindelijk het Divjakë Karavasta National Park in voor een rondtoertje.

Het Divjakë Karavasta National Park is ruim 222 vierkante kilometer groot, ligt aan de westelijke kust met de Adriatische zee. Het nationaalpark is vooral bekend om de grote ongerepte natuur en de vele soorten vogels. Het grootste deel van het park bestaat uit water. Het park is internationaal erkens en staat op de Ramsar List of Wetlands (moerassen van internationaal belang). Het park biedt elk jaar onderdak aan vele dalmatiaanse pelikanen, ruim 6% van de populatie komt er voor en gaan er broeden, daarnaast zijn er veel flamingo’s en andere vogels te zien.

Het park biedt ook onderdak aan een grote populatie muggen, dus daar rondtuffen kan je beter je ramen dicht houden en antimuggenspray/creme bij je hebben, want ik zat aan het einde van de dag onder de steken.

Veel plezier met het kijken van de foto’s en het timelapse filmpje!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.