Albanië 2021

Albanië 2021 – Reisdag 1 van Tirana Airport naar Razëm

Hallo beste lezers,

Zoals je in mijn eerste verslag dus al kon lezen, begint mijn reis op maandag 25 oktober 2021 in Eindhoven, en gaat de reis vanuit Tirana Airport per huurauto, ditmaal een 4×4 SUV, door heel Albanië.

Aangekomen in Tirana Airport, gelijk een simkaart van AlbTelecom gehaald, zodat ik onderweg ook beschikking zou hebben over mobiele data. Niet dat dat het belangrijkste zou zijn, maar als je iets moet opzoeken is het wel handig.

Aangekomen bij het verhuurstation van ARA, Auto Rental Albania, bleek de gehuurde Renault Reno Duster (die kennen wij hier van een Dacia Duster) kapot te zijn, dus werd mij een Landrover 4×4 aangeboden. Gezien ik geen problemen had met een andere auto die 4×4 kon bieden, ging ik akkoord.

 

De vakantie kon nu echt beginnen, op naar het eerste deel van de reis! De eerste etappe was circa 125km af te leggen naar Razëm, alwaar ik een hotel had geboekt in de bergen. Een reis die in ideale omstandigheden zo’n 2.5u duurt, omdat je vrijwel geen snelweg hebt en de laatste kilometers in de bergen de snelheid niet boven de 50 km/h, maar eerder hooguit 30km/h uitkomt.

Een prachtige route, vooral het laatste stuk als je de wildernis in gaat. Omdat ik niet gestopt was voor foto’s, kan ik helaas niks tonen. Wel draaide mijn GoPro op het dak met een timelapse, dus kan je toch meegenieten!

 

 

Albanië 2021 – Reisdag 2 Razëm naar Theth en Koman!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.